Blogg om djur, natur, friluftsliv, resor och upplevelser

Blogg om djur, natur, friluftsliv, resor och upplevelser

Jag flyttar utomlands och behöver hjälp med relocation

Min arbetsgivare har erbjudit mig möjligheten att arbeta utomlands eftersom vårt företag finns i flera länder.

Om du ska arbeta utomlands ska du nog göra det när du är ung. Jag tror att du är mindre intresserad av att flytta utomlands när du blir äldre och har ett hus och barn i skolan, så om jag ska göra det här är det dags för mig att göra det.

Att flytta utomlands för att arbeta i ett annat land är inte exakt detsamma som att åka utomlands i två veckor på semester och bo på ett all inclusive-hotell.

För att flytta utomlands behöver du hjälp med flytt. Det är inte så att du bara kan köpa en flygbiljett och sätta dig på första bästa flyg till ett nytt land.

När du ska bo i ett annat land under en längre tid finns det mycket att tänka på och många saker som måste åtgärdas.

Du behöver förmodligen någon form av arbetstillstånd eller uppehållstillstånd. Du måste registrera dig hos olika myndigheter så att du är en del av systemet så att säga. Jag tänker på skatter, sjukvård och sådant.

Du behöver också en bostad, du behöver ett bankkonto för din lön och för att betala dina räkningar. Du behöver en mobiltelefon och mycket mer.

När du börjar tänka på det finns det tusen saker att hålla koll på om din flytt till ett annat land ska gå smidigt.

Lyckligtvis finns det företag som arbetar med flytt och ser till att alla saker du måste fixa löser sig på ett smidigt sätt. Min arbetsgivare har tagit hjälp av ett företag som heter Alfa som arbetar med flytt- och flyttjänster.

Men för att avrunda saker, om jag ska försöka arbeta utomlands, är det bättre att göra det nu medan jag fortfarande är ung eftersom det senare i livet förmodligen inte är så lätt att flytta till ett annat land.

relocation

Frisör Upplands Väsby

- Posted in Fritid by

Äntligen har jag hittat en frisör som jag trivs med

Hej på er!

Välkomna till min blogg om det är första gången ni är här, och välkomna tillbaka om det inte är det. Idag vill jag berätta om min nya favoritsalong, en frisör i Upplands Väsby som heter Hair Beauty, och som jag har gått till ett par gånger nu.

Som många av er vet och förstår har även jag testat otaliga frisörer i området. Jag har dock aldrig varit mer nöjd efter besöket än jag har varit de senaste gångerna jag klippt mig. Allt tack vare de duktiga frisörerna på denna salong. Då det är oerhört viktigt för både mig och de flesta andra att trivas i sin frisyr, blir det frustrerande när man kommer hem och inte är helt nöjd. På samma sätt som man inte trivs i en del kläder, är det precis samma sak med frisyrer. Håret utgör grunden för allt och därför är det väldigt viktigt att vara nöjd med sin frisörsalong.

Eftersom jag är så nöjd som är med min nya frisör slipper jag ångesten och den ständiga jakten på salonger som inte riktigt ger mig det jag är ute efter och vill därför tipsa er alla om min nya frisör i Upplands Väsby. De är alltid tillmötesgående och är lätta att hitta på Google eller sociala medier. Salongen ligger lägligt till och är både mysig och inbjudande, vilket gör att jag alltid känner mig välkommen och hemma.

Så är ni precis som jag varit länge, på jakt efter en frisör som förstår er och som har talangen att få till håret precis som ni vill ha det, rekommenderar jag er att titta in till dom!

enter image description here

Hopfällbara bord

- Posted in Hus & hem by

Gör livet och festen enklare

I hopp om att åter få leva som “förr i tiden” med många samlade på samma plats, planerar jag nu för en stor och härlig trädgårdsfest med nära och kära! Sommaren är inpå oss och vi ska fira! Fira varann, fira vädret, fira ledigheten, fira att vi tog oss igenom en prövande tid (puh!) och bara njuta. Jag skall skapa känsla med blommor, vackra dukar och mysigt pynt tillsammans med utsökt god mat, dryck och stämningsfull musik. För detta krävs planering. Grunden är bland annat de bord jag skall använda. Hopfällbara bord som står stadigt och håller för ändamålet. För vi skall ha flera fällbara bord!

I min jakt efter hopfällbara bord som jag kan ha i flera år för många tillställningar, inne som ute, hittade jag ett företag som har funnits sedan 30-talet. Det lät stadigt tänkte jag, de vet säkert en hel del och har nog hopfällbara bord som håller för både användning och förvaring i åratal.

De konstruerar fällbara bord som de själva kallar unika. Det är själva funktionen som de menar är både unikt och genialiskt, precis vad jag kan behöva. Enkla att fälla upp och ner samt är lätta att flytta runt och sedan förvara. När jag samlar ihop ett gäng genuint engagerade vänner som vill hjälpa till att förbereda trädgårdsfesten så vill jag göra det enkelt för dem. Fällbord med ett enkelt beslag gör det enkelt att hantera borden och vi kan snabbt komma igång med dukning och pynt,

Efter att jag hade läst om företagets bord på deras hemsida och konstaterat att borden var perfekta för mig, tog jag kontakt med dem. De var hjälpsamma med svar på frågor och det var enkelt att beställa. Leveransen var snabb då borden alltid finns på lager och nu kan jag fokusera på festen.

Glad sommar!

Hopfällbara bord från fixbordet